nieuws

Burgemeester Hengelo start integriteitsonderzoek naar fractievoorzitter CDA

Deze mestopslag werd zonder vergunning gebouwd
Deze mestopslag werd zonder vergunning gebouwd
Burgemeester Sander Schelberg van de gemeente Hengelo laat een integriteitsonderzoek uitvoeren waarin onder meer het functioneren van CDA-fractievoorzitter Johan Harink wordt bekeken.
Harinks doen en laten ligt onder een vergrootglas, nu is vast komen te staan dat er op het erf van zijn boerderij illegaal is gebouwd. Harink heeft zonder bouwvergunningen een mestopslag met overkapping en een veebrug over de Oelerbeek laten bouwen. Verder bracht hij zonder vergunning bestrating aan op zijn erf en plaatste hij een deur in een schuur op een plek waar dat niet is toegestaan.
Burgemeester Sander Schelberg betreurt het dat er op het erf van Harink vier objecten zijn aangetroffen, die gebouwd en aangelegd zijn zonder vergunningen.

Kleine, eenvoudige punten

In een persverklaring meldt het CDA Hengelo dat Harink inderdaad op een aantal punten niet volgens de regels heeft gehandeld. "Johan betreurt dit, zeker vanuit zijn voorbeeldfunctie als raadslid. Het gaat om kleine, eenvoudig op te lossen punten die hij snel wil aanpakken om alsnog te voldoen aan de regelgeving. Net zoals die voor iedere andere inwoner van Hengelo geldt", vertelt vicefractievoorzitter Ben van Veen.

Integriteitsonderzoek

Het integriteitsonderzoek van Schelberg richt zich verder op de totstandkoming van het Bestemmingsplan Buitengebied 2010 en wijzigingen daarop in het zogenoemde Veegplan Buitengebied 2016. Ook hierbij duikt de naam van Harink op. Burgemeester Schelberg wil weten of de plannen zorgvuldig tot stand zijn gekomen.

Brief over misbruik positie als raadslid

En dan is er nog de kwestie van de brief. Een voor Harink belastende brief. De brief heeft als strekking dat Harink misbruik zou maken van zijn positie als raadslid. Een brief met een "dodelijke inhoud" volgens Schelberg. "Omdat er in staat dat je belangenverstrengeling met een korreltje zout mag nemen."
Onduidelijk is wie de brief heeft geschreven. Johan Harink zegt dat hij de brief niet heeft geschreven. Ben van Veen (CDA): "Wie deze brief ook stuurde, was uit op het persoonlijk beschadigen  van Johan Harink. Met hem zijn we geschokt door deze grove aantasting van zijn goede naam en integriteit. Hij ervaart de brief als laster en vanmorgen aangifte gedaan bij de politie."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.