nieuws

Vier illegale bouwwerken op erf CDA-fractievoorzitter in Hengelo

Gemeentehuis Hengelo
Gemeentehuis Hengelo
Ambtenaren hebben vier illegale bouwwerken aangetroffen op het erf van CDA-fractievoorzitter Johan Harink uit Hengelo. Dat heeft burgemeester Sander Schelberg bevestigd.
Schelberg gaf opdracht voor een onderzoek, omdat er twijfel was of een aantal bouwwerken op het erf van de fractievoorzitter er wel mochten staan. Ambtenaren van de gemeente Hengelo troffen vier illegale bouwsels aan op het erf aan de Nijhuisbinnenweg: een mestopslag, een brug, bestrating en een deur in een schuur.

Voorbeeldfunctie
Fractievoorzitter en raadslid Johan Harink heeft politiek een zware periode. Als raadsnestor en fractievoorzitter van het CDA had hij natuurlijk nooit in verband mogen worden gebracht met illegale bouwsels op zijn erf, omdat hij een voorbeeldfunctie te vervullen heeft.
Daarnaast circuleert er een belastende brief, die van hem afkomstig zou zijn. De brief wekt de suggestie dat Harink het niet zo nauw neemt met het aanvragen van bouwvergunningen. Hij zou daarbij misbruik maken van zijn positie als gerespecteerd raadslid. Harink zegt niets met de brief te maken te hebben. Hij gaat aangifte doen bij de politie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.