Enschede Marathon

Keniaans vrouwengevecht om goud bij Enschede Marathon

De strijd bij de Enschede Marathon gaat zondag tussen Ruth Wanjiru uit Kenia en haar landgenote Priscah Jepleting. Dat is de verwachting van atletenmanager Rosemarie Smit.Â
"Wanjiru heeft een persoonlijke toptijd van 2.27,38, maar die tijd staat alweer zeven jaar. Ze heeft wel veel ervaring", blik de atletenmanager vooruit op de Enschede Marathon.

Vuurdoop vrouwen

Het is voor het eerst dat de organisatie de vrouwen in de schijnwerpers zet. "Dat zie je steeds meer. Vrouwen krijgen steeds meer aandacht", stelt Smit. "Hiermee kan Enschede zich onderscheiden en op de kaart zetten. Naast Wanjiru maakt ook Jepleting een goede kans op de eindzege. Zij won bij haar debuut ook al de marathon van Florence", aldus Smit, die hoopvol is over een nieuw baanrecord. "Dat behoort zeker tot de mogelijkheden." Het huidige parcoursrecord staat op 2.29,23.

Siekmans

Een van de voormalige Nederlandse winnaars is blij dat vrouwen meer in de schijnwerpers staan bij de Enschede Marathon. Gea Siekmans uit Enschede, die in 2003 de snelste landgenote was, staat ook zondag aan het vertrek. "Voor een toptijd ga ik niet meer. Die periode is geweest en ik ben ook nog eens geblesseerd geweest. Ik ga vooral genieten in mijn woonplaats en ik vind het gaaf om te zien dat vrouwen steeds maar aandacht krijgen. Dat stimuleer ik ook."

Live op TV Oost

De Enschede Marathon is zondag live te zien bij RTV Oost. De uitzending begint om 09.45 uur. De marathon start om 10.00 uur. Commentaar bij de marathon krijgt u van voormalig topatleet Marian Freriks en sportverslaggever Paul Schabbink. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.