IJssel

Een parel langs de IJssel: natuurgebied de Vreugderijkerwaard

De Vreugderijkerwaard is een voorbeeld van het Nederlandse rivieren- landschap, met mooie wolkenluchten en op de achtergrond het kerktorentje van Zalk.Â
Het gebied is erg geschikt voor een wandeling of een fietstocht. De picknickplek biedt bijvoorbeeld een schitterend uitzicht op de IJssel en vanuit de vogelkijkhut kun je de vele vogels in het gebied bewonderen. Om de kwetsbare soorten te beschermen mag je alleen niet overal komen. Wel kun je meerdere keren per jaar mee op excursie met één van de boswachters, om de Vreugderijkerwaard van dichtbij te beleven.

Dijkverlegging

Wie het 'Rondje Zwolle' fietst vanaf Spoolde komt vlakbij Zwolle tot stilstand bij een wegversperring. Waterschap Groot Salland werkt op dit moment aan het verleggen van de dijk waardoor fietsers tijdelijk een stukje om moeten fietsen. In het kader van het project Ruimte voor de Rivier wordt het stroombed van de IJssel vergroot. Na afronding wordt de huidige dijk afgegraven en ontstaat zo'n 100 hectare nieuwe natuur. 

Rondje Zwolle

Tijdens het 'Rondje Zwolle' kom je ook langs De Vreugdehoeve, een biologische melkschapen boerderij met zo’n 200 schapen. Hier kun je schaapjes kijken en zien hoe kaas en ijs bij de boer gemaakt wordt. Voor een kopje koffie of thee kun je ook terecht bij de boerderij.
Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons dan op Facebook, of bekijk al onze video's op www.mooioverijssel.nl!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.