FC Twente laat De Graafschap vlak voor tijd ontsnappen

FC Twente heeft een punt overgehouden aan het duel met De Graafschap. Op de Vijverberg leek de ploeg van trainer Rene Hake met een man meer de overwinning over de streep te trekken, maar vlak voor tijd bracht invaller Parzyszek de thuisploeg langszij, 1-1.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg ook de eerste kans van het duel. Vermeij mocht van randje zestien aanleggen en zijn lage schot belandde op de paal. Even later kwam Zawada een teenlengte tekort om op aangeven van Schilder de openingstreffer binnen te glijden. Na ruim een half uur was het wel raak voor de bezoekers; Cabral dreef op dertig meter van het doel naar binnen en zijn uithaal verdween fraai in de linkerhoek, 0-1. Een minuut later kon het alweer gelijk staan, ware het niet dat El Jebli oog in oog met Marsman naast schoot.
De Graafschap ging na rust nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en daardoor moest Twente in de verdedigende stellingen. Een schot van Peters werd gestopt door Marsman en even later moest de doelman handelend optreden bij een inzet van invaller Smeets. Na een uur moest de thuisploeg verder met tien man toen Tesselaar rood kreeg na een grove charge op Ziyech. De ploeg uit Enschede verzuimde de wedstrijd te beslissen en kreeg daarvoor vlak voor tijd de deksel op de neus. Invaller Parzyszek schoot de 1-1 tegen de touwen en daardoor moet Twente genoegen nemen met een punt.