Go Ahead Eagles zet ongeslagen reeks voort bij Helmond Sport

Go Ahead Eagles blijft goed presteren in de Jupiler League. De ploeg van Hans de Koning kende een moeilijke start op bezoek bij Helmond Sport, maar mede dankzij 'aanvaller' Kenny Teijsse werd een ruime zege geboekt, 0-4.
De thuisploeg begon feller aan het duel en kreeg na tien minuten de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Na een overtreding van Lambooij werd de bal op de stip gelegd maar die kans was niet aan Strijbosch besteed, hij schoot over. Go Ahead kwam daarna beter voor de dag en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Maatsen had een puntgave voorzet in huis op gelegenheidsspits Teijsse, die niet aarzelde en hard raak kopte, 0-1. Van Ewijk had even later een fraaie actie in huis, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Van der Steen.
In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en die werd na een uur bijna gevonden door Kerk, zijn inzet ging via Nieveld net over het doel van Zwarthoed. De doelman moest een kwartier voor tijd handelend optreden na een schot van El Allouchi. Tien minuten voor het einde besliste Go Ahead de wedstrijd via wederom Teijsse, die de bal voor de voeten kreeg en binnenschoot, 0-2. In blessuretijd liep Go Ahead nog uit naar een ruime 0-4 zege na twee treffers van Maatsen. Daardoor is Go Ahead Eagles al acht duels op rij ongeslagen in de Jupiler League.