nieuws

'Gooier molotov naar moskee Enschede streed tegen komst azc'

Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Een van de twee verdachten die de politie deze week heeft aangehouden voor het gooien van een molotovcocktail naar een moskee in Enschede, was in het verleden lid van demonstratiegroep DTG. Die protesteerde tegen de komst van een azc. De verdachte zou vlak voor het incident bij de moskee uit de groep zijn gezet.Â
Volgens de Twentsche Courant Tubantia liep de 24-jarige Enschedeër Danny H. maandenlang mee met demonstraties van de anti-azc-groep DTG. Nadat hij uit de groep was gezet, zou hij van plan zijn geweest om een eigen actiegroep op te richten.
Naast H. heeft de politie ook een 36-jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van brandstichting met terroristisch oogmerk. De mannen werden dinsdagavond opgepakt. 

Meerdere verdachten

Op zaterdag 27 februari werd in de avond een brandbom tegen de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede gegooid. Op dat moment waren meerdere mensen aanwezig in het gebedshuis. Onder hen ook kinderen. De politie hield enkele uren na het incident een man van 33 aan, ook hij zou aanwezig zijn geweest bij protesten van de DTG. Een paar dagen later hield de politie een 27-jarige vrouw aan. Beiden zitten nog vast.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.