PEC Zwolle

PEC Zwolle met tien man en Veldwijk als doelman onderuit bij AZ

PEC Zwolle heeft het uitduel met AZ vanavond kansloos verloren. De ploeg eindigde het duel met tien man en spits Lars Veldwijk als doelman. In Alkmaar eindigde het duel in 5-1 met vier treffers van Vincent Janssen.
AZ overheerste in de eerste helft. Janssen was al vroeg dicht bij de openingstreffer, maar zag Schenkeveld zijn inzet net voor de lijn weghalen. Na twintig minuten was het wel raak voor Janssen, hij benutte een strafschop. Vijf minuten later profiteerde hij van zwak keepen van Van der Hart en schoot de 2-0 binnen. In het vervolg was hij ook nog twee keer dicht bij zijn derde, maar de ruststand was 2-0.
Kort na rust waren er aan beide kanten kansjes, maar na ruim een uur was het raak voor Zwolle. Ehizibue kopte raak en leek de spanning terug te brengen. Een minuut later was het echter aan de andere kant op fraaie wijze raak voor Dos Santos; 3-1. Vijf minuten daarna moest Van der Hart vertrekken met rood en omdat Zwolle al drie keer had gewisseld, werd Veldwijk de nieuwe doelman. De overtreding van Van der Hart betekende een strafschop en die werd opnieuw benut door Janssen, overigens zat Veldwijk wel in de goede hoek. De gelegenheidsdoelman bracht daarna ook nog een paar keer goed redding, maar hij was kansloos bij de vierde van Janssen; 5-1. Dat was ook de eindstand.
5-1
AZ
PEC Zwolle
1-0 Janssen (20/strafschop)
2-0 Janssen (26)
2-1 Ehizibue (63)
3-1 Dos Santos (64)
4-1 Janssen (69/strafschop)
5-1 Janssen (83)
Arbiter: Manschot
Geel: Schenkeveld, Brama
Rood: Van der Hart (67)
AZ: Rochet; Johansson (Luckassen/75), Vlaar, Wuytens, Haps; Van Overeem, Henriksen (Haye/80), Rienstra; Jahanbakhsh, Janssen, Dos Santos (Tankovic/80).
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld (Ehizibue/25), Marcellis, Lam (Becker/46), Van Hintum; Brama, Bouy, Dekker, Marinus (El Hasnaoui/60); Veldwijk, Menig
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.