Hengelo

Hengeloër slaat medewerker Agentschap Telecom in het gezicht bij controle in Langeveen

Begin deze maand werden controleurs opgesloten in Goor
Begin deze maand werden controleurs opgesloten in Goor
Een medewerker van Agentschap Telecom is gisteren in zijn gezicht geslagen bij een controle in het buitengebied bij Langeveen. Een 34-jarige Hengeloër is aangehouden.
De 60-jarige controleur was samen met een collega op pad toen ze in een boom aan de Rouweweg in Langeveen een zendmast zagen. Ze liepen samen het erf op, richting de woning, waar vier mannen al hun kant op kwamen.
De controleurs gaven aan wie ze waren en waar ze voor kwamen. Ook zeiden ze dat ze alleen kwamen kijken en niets in beslag zouden nemen. 

Dreigende houding en taal

Eén van de aanwezige mannen nam volgens de politie direct een dreigende houding aan. Hij balde zijn vuisten en riep dreigende taal.
Ook sloeg de man in de richting van de controleurs, die de klap konden ontwijken. 

Klap in het gezicht

Om escalatie te voorkomen, besloten de controleurs van Agentschap Telecom weg te gaan. Maar op het moment dat ze wilden vertrekken, kreeg de 60-jarige controleur een klap in zijn gezicht. 
De medewerkers van het agentschap hebben daarop de politie gebeld en aangifte gedaan. Agenten hebben vervolgens de 34-jarige Hengeloër opgepakt. Hij zit vast. 

Vaker incidenten

Het is niet het eerste incident met medewerkers van het agentschap in deze regio. Begin deze maand werden controleurs opgesloten toen ze aan het werk waren bij een zendmast in de buurt van Goor. Het hek van het terrein waar de zendmast stond, werd met een ketting afgesloten. 
Eind vorig jaar plaatsten radiopiraten in Haaksbergen asbestplaten bij hun zendmast zodat deze niet ontmanteld kon worden. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.