PEC Zwolle

PEC Zwolle onderzoekt hooligangeweld in Duitsland

Beelden van de rellen
Beelden van de rellen © RTV Oost
PEC Zwolle onderzoekt wat er het afgelopen weekend zich heeft afgespeeld in de Duitse plaats Lippstadt. Daar gingen groepen hooligans met elkaar op de vuist.
De rellen vonden plaats vlak voor de amateurwedstrijd van Lippstadt 08 tegen Sportfreunde Siegen. Er werd vooral met terrasmeubilair over een weer gegooid.
Volgens de Duitse politie waren daar ook Zwollenaren bij. Tien van hen zijn aangehouden.

'Geen Zwollenaren'

Een PEC-fan die tijdens het geweld in Lippstadt zou zijn geweest meldt aan RTV Oost dat daar geen Zwollenaren bij betrokken waren. Ook zouden er ook geen Zwollenaren zijn aangehouden.
Wel werden groepen supporters die op afstand stonden door de Duitse politie staande gehouden. Iedereen die niet uit Lippstadt kwam werd volgens deze supporter verzocht om de stad te verlaten.
Dat zouden de twintig Zwollenaren die naar de Lippstadt waren gekomen ook hebben gedaan.

Club wil toch onderzoek

Supporters van PEC Zwolle hebben sinds 2012 goede banden met de voetbalclub in Lippstadt. Zo'n tien keer per jaar bezoeken ze op een vriendschappelijke manier de wedstrijden van de Duitse club. 
De afdeling veiligheid van PEC Zwolle neemt de situatie toch hoog op en gaat de zaak onderzoeken. De club wil weten of er inderdaad Zwollenaren bij het geweld betrokken waren en wat ze precies zouden hebben gedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.