Oldemarkt

Overvallers juwelier Oldemarkt wilden geen geweld gebruiken

Gewapende overval op juwelier in Oldemarkt begin dit jaar
Gewapende overval op juwelier in Oldemarkt begin dit jaar
Het was nooit de bedoeling om geweld te gebruiken bij de overval op een juwelier in Oldemarkt afgelopen januari. Dat zei één van de verdachten vanmorgen tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Zwolle.
De juwelier werd in de ochtend van 12 januari door drie gemaskerde en gewapende mannen overvallen. Volgens het Openbaar Ministerie ging dat met grof geweld, de juwelier werd geschopt en geslagen en kreeg een harde klap met vuurwapen op zijn hoofd.
Ook zijn vrouw werd met een vuurwapen bedreigd. De overvallers sloegen meerdere vitrines kapot en gingen er met een hoeveelheid juwelen vandoor.

Overvallers overmeesterd door omstanders

Twee van de overvallers, mannen uit Rotterdam en Leeuwarden, kwamen niet ver. Zij werden door omstanders onderschept en overmeesterd, de buit hadden ze al laten vallen op dat moment.
Een politiehelikopter werd ingezet om de derde overvaller op te sporen. Die werd later op de dag in zijn woning in Oldemarkt aangehouden, terwijl een vierde verdachte door een arrestatieteam werd aangehouden in Lelystad. Wat zijn rol is geweest, blijft onduidelijk.
De omstanders die de twee overvallers grepen werden twee weken later als ware helden door de gemeente Steenwijkerland in het zonnetje gezet.

Verdachten gehoord als getuigen

De verdachten worden in elkaars zaken gehoord bij de onderzoeksrechter. Dat moet gebeuren voor 26 mei, dan staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak gepland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.