familie beernink

Stichting Geluidshinder vernietigend over handelswijze gemeente Hengelo

De Nederlandse Stichting Geluidshinder en de familie Beernink zullen morgen een geluidsrapport en een petitie overhandigen aan leden van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. Ze willen proberen op deze manier aandacht te krijgen voor de mogelijk dramatische gevolgen van -in hun beleving- onbehoorlijk bestuur.
De Nederlandse Stichting Geluidshinder deed onderzoek naar de oorzaak van het probleem waarmee de familie Beernink uit Hengelo inmiddels al zo'n 14 jaar is opgezadeld.
Het rapport liegt er niet om; zo is onder meer geconcludeerd dat de bouw van het kinderdagcentrum direct naast het woonhuis van de familie Beernink niet is gebeurd in overeenstemming met de beginselen van behoorlijk bestuur.
Omdat de familie last heeft van ernstige geluidshinder, zou de woning ook helemaal geen woning meer mogen zijn vanwege de afstand tot het overlastgevende kinderdagcentrum.

Archiefstukken verdwenen

Volgens NSG-directeur Roelofsen heeft de gemeente Hengelo fout op fout gestapeld in de tijd voor de bouw van het kinderdagcentrum. Opmerkelijk is dat in het gemeentelijk archief niets is terug te vinden over de motivatie van de beslissingen uit die tijd.
Alle archiefstukken die hierover duidelijkheid zouden moeten verschaffen, zijn uit het archief verdwenen. Wettelijk hebben gemeenten in Nederland de plicht om alle stukken die ten grondslag liggen aan besluiten en verordeningen, voor minimaal 20 jaar te bewaren.
Het gerechtshof in Arnhem hoort vrijdag de familie Beernink. De familie eist dat het Openbaar Ministerie (OM) alsnog tot vervolging moet overgaan. Het OM vond dit eerder niet nodig en Beernink heeft daartegen een klacht ingediend. Het besluit van het hof laat een aantal weken op zich wachten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.