familie beernink

10.000 euro voor tip die leidt naar zoekgeraakte archiefstukken

De familie Beernink uit Hengelo looft een beloning uit van 10.000 euro voor hen die de zoekgeraakte archiefstukken uit het gemeentelijk archief van Hengelo boven water brengen. Die verdwenen stukken moeten bijdragen aan een oplossing voor de impasse waarin de familie Beernink zich al jaren bevindt.
Volgens Beernink is de gemeente Hengelo alle archiefstukken rondom het bouwproces van kinderdagcentrum De Toermalijn kwijtgeraakt. Daarmee is de gemeente volgens hem in overtreding omdat gemeenten in Nederland een wettelijke bewaarplicht hebben van 20 jaar.

Ernstige overlast

Omdat de familie Beernink al jaren ernstige overlast ondervindt, volgens hen vanwege onbehoorlijk bestuur van de gemeente Hengelo, zijn die verdwenen archiefstukken uitermate belangrijk. Want daarin zou informatie moeten staan over de motivatie achter de verleende vergunningen, de bestemmingsplanwijziging en de financiën die de bouw van kinderdagcentrum De Toermalijn mogelijk maakten.
Zonder deze stukken is het volgens de familie Beernink niet mogelijk uit de impasse te raken. De gemeente Hengelo zou daar volgens hen garen bij spinnen maar Beernink zelf is hierdoor zwaar gedupeerd.
Aanstaande vrijdag moet de gemeente Hengelo zich voor het gerechtshof in Arnhem verantwoorden voor het verlies van de archiefstukken.
Mensen die de familie Beernink verder kunnen helpen, die kunnen zich melden via de Facebook-pagina van Beernink.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.