aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is begonnen; burgemeester gemeente Hardenberg steekt eerste asperge

Asperges. Ze zijn er slechts een aantal maanden in het jaar. Vandaag ging het aspergeseizoen in Salland van start. Burgemeester Peter Snijders van gemeente Hardenberg kreeg de eer om de eerste asperge van aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen te steken.
De feestelijke opening van het seizoen werd bijgewoond door koks, restauranteigenaren, aspergeliefhebbers en medewerkers van de boerderij.

Aspergeseizoen

Vorige week werd het aspergeseizoen landelijk geopend, maar vandaag ging het seizoen bij de aspergeboerderij in Diffelen van start. "Er is altijd een gezonde spanning als de eerste asperge wordt gestoken. Het was een prachtig exemplaar. Dit belooft wat", vertelt aspergeboer Jan Nijhuis. 
De burgemeester stak de eerste asperge. "Ik doe dit meerdere jaren en het blijft een leuke ervaring. Ik vind het belangrijk om streekproducten te promoten en daar hoort de asperge bij. Een verse asperge op je bord, dat is genieten."
Het begin van het aspergeseizoen is volgens Nijhuis goed. "Begin april is vaak wat te vroeg, maar dit is een goede tijd om met het seizoen van start te gaan. De eerste asperges zien er goed uit, dit belooft wat."
Na de officiële opening was er tijd om de verse asperges te proeven. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.