Koning Willem Alexander

Koning, koningin en prinses Beatrix in Zwolle voor Koningsdagconcert

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en nog een aantal andere leden van het koninklijk huis waren vanavond in Zwolle voor het Koningsdagconcert.
Het concert wordt opgenomen in Theater de Spiegel en volgende week tijdens Koningsdag uitgezonden. Omdat er zoveel leden van het koninklijk huis op één plek tegelijk waren, probeerden veel Zwollenaren een glimp van ze op te vangen. Bij aankomst liet Koning Willem-Alexander al meteen weten ook erg uit te kijken naar Koningsdag, volgende week in Zwolle. 

Toegankelijk en gevarieerd programma

Het Koningsdagconcert kent een toegankelijk en gevarieerd programma waarin klassieke muziek een belangrijke rol speelt. Dit keer staat de gitaar centraal. Optredens zijn er onder anderen van de gitaristen Jan Akkerman, Izhar Elias, Robby Faverey, Wiek Hijmans, Fernando Lameirinhas, Gijsbrecht Royé en Ruben Silva Kas.
Naast zangeres Janne Schra en danseres Maria Robles, treden het Zwolse jeugdorkest De Vuurvogel, fluitist Ronald Snijders en het Dudok Strijkkwartet op. 

Traditiegetrouw voor Koningsdag

Het Koningsdagconcert wordt traditiegetrouw in de maand voor Koningsdag gehouden en is in 1985 in het leven geroepen door Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert op Paleis Noordeinde plaats.
Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de koninklijke familie Koningsdag viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Uitzending op NPO2

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op woensdag 27 april tussen 20.25 - 21.15 uur op NPO 2.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.