Almelo

Initiatief Almelose winkelier om klanten te binden slaat landelijk aan

Het promotiepakket van winkelier Yvonne Blaauw uit Almelo om klanten minder online te laten shoppen begint onverwachts een succes te worden. Ook winkeliers uit Utrecht, Maastricht en Den Bosch bestellen de opvallende poster.
Het online shoppen neemt steeds grotere vormen aan, terwijl de winkelstraten leeg blijven. Grote ketens gaan failliet en steeds meer winkelpanden komen leeg te staan. Yvonne Blaauw vroeg zich af hoe dat kon; online kleding kopen. "Je moet de kleding toch voelen, passen en zien?"
En zo ontstond het idee om deze teksten op een poster te zetten. Hierop kreeg ze zoveel reacties dat ook andere winkeliers in Almelo en de rest van Nederland de poster wilden hebben. Nu is er een complete lijn promotiemateriaal en ook de branche organisatie Inretail is blij met het initiatief. "Wij krijgen veel opmerkingen van klanten die vinden dat wij eigenlijk wel gelijk hebben", zegt Blaauw.

Lege winkelstraten

"Klanten krijgen een andere beleving in de winkel dan online, en dat besef moet groeien. Willen we de gezellige winkelstraten houden dan moeten de klanten weer naar de winkel komen", zegt de onderneemster van de kledingwinkel.

Campagne 'Weet waar je koopt' een succes

Ook boekwinkel Broekhuis met een vestiging in Almelo doet mee. Zij lanceerden drie jaar geleden de campagne 'Weet waar je koopt", dat ook veel landelijke media aandacht kreeg. "Die campagne heeft echt geholpen. In de winkel in Hengelo hadden we zes procent meer omzet dan in de winkel in Enschede waar de campagne niet gevoerd werd", zegt Kees Schafrat van de boekwinkel.
Volgens Schafrat moeten winkels blijven doorgaan met dergelijke campagnes. "Veel mensen beseffen niet dat de fysieke winkel ook een maatschappelijke functie heeft, bijvoorbeeld rondom initiatieven van acties en evenementen in de binnenstad", zegt Schafrat. "Dankzij onze campagne merken wij dat in Twente de bewustwording groeit."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.