Volvo Ocean Race

Vitters Shipyard Zwartsluis trots op bijdrage Volvo Ocean Race rond de wereld

In 25 jaar tijd is de scheepswerf van Vitters Shipyard in Zwartsluis uitgegroeid van klein familiebedrijf naar een scheepswerf van allure met ruim 120 medewerkers, gespecialiseerd in de bouw van snelle luxe zeiljachten voor nationale en internationale multimiljonairs.Â
Het bedrijf staat aan de top van de scheepswerven die luxe en snelle zeiljachten bouwen. Het meest recente project is de bouw van de zeven snelle Volvo Ocean Race zeilschepen die het afgelopen jaar rond de wereld zeilden.

Mijlpaal

Het bedrijf bouwde de schepen op de werf van het Engelse zusterbedrijf Green Marine. Directeur Louis Hamming is er trots op. 
"De deelname van onze schepen aan de zeilrace rond de wereld is een mijlpaal voor ons bedrijf. Het heeft zeker het vertrouwen in de kwaliteit van onze schepen een boost gegeven. Alle deelnemers aan de even beroemde als beruchte Volvo Ocean Race zijn vorig jaar uiteindelijk goed aan de finish gekomen. Onze naamsbekendheid in het buitenland is toegenomen en de eerste contacten voor nieuwe scheepsorders zijn gelegd."
De zeven identiek gebouwde boten zullen ook aan de volgende zeilwedstrijd rond de wereld gaan deelnemen.

Goed gevulde orderportefeuille

De orderportefeuille van Vitters gedurende dit jubileumjaar is ook goed gevuld, het bedrijf bouwt momenteel twee luxe carbon zeilschepen van 33 meter lengte en een 42 meter lang klassiek aluminium zeiljacht. Plannen om groter te groeien zijn er op dit moment niet.
"De uitdaging bestaat er de komende jaren vooral uit om de bouw van de luxe zeiljachten verder te perfectioneren" aldus Hamming. "Het kan in dit vak altijd sneller, lichter en nog beter." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.