nieuws

Belangrijke test voor Koningsdag Zwolle: blijven de bloemstukken drijven?

Een belangrijke dag voor tuinvereniging Groei & Bloei uit Zwolle vandaag. In de Wijde Aa werd het drijfvermogen van bloemstukken, bedoeld voor Koningsdag in Zwolle, getest. In de Thorbeckegracht in Zwolle moeten 27 april tientallen bloemstukken en bloementuintjes drijven en dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
"Het was een goede test", zegt woordvoerder Van Leeuwen van Groei & Bloei Nederland. De test heeft namelijk uitgewezen dat er nog wel wat werk aan de winkel is. "De goede balans moet nog gevonden worden, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bloemstukken vanaf de bodem van de gracht te bewonderen zijn."

Hoge bloemstukken en verse bloemen

Groei & Bloei is door de gemeente Zwolle gevraagd om voor de rondvaart van de koninklijke familie een deel van de Thorbeckegracht op te fleuren. Geen gemakkelijke klus dus, bleek ook vandaag. "Het is nog wel een uitdaging om de hogere bloemstukken goed drijvende te krijgen. En we moeten er ook voor zorgen dat de bloemen vers op de gracht liggen tijdens de rondvaart."
Op Koningsdag drijven zo'n vijftig verschillende bloemstukken en bloementuintjes in de gracht, als een lint met oranje, witte en blauwe bloemen en planten. Het concept is bedacht door tuinontwerper Harry Pierik en de stukken worden gemaakt door studenten van AOC de Groene Welle en bloemschikkers van Groei & Bloei. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.