pvda hof van twente

OM seponeert aangifte van discriminatie tegen fractievoorzitter Mulder PVV Overijssel

Fractievoorzitter Edgar Mulder (PVV Overijssel)
Fractievoorzitter Edgar Mulder (PVV Overijssel)
Justitie heeft een aangifte van discriminatie tegen voorzitter Edgar Mulder van de Overijsselse PVV-fractie geseponeerd. De aangifte was gedaan door PvdA-fractievoorzitter Rijkens in de Hof van Twente, na een informatiebijeenkomst voor een azc in Goor.
Volgens Rijkens heeft Justitie serieus naar de zaak gekeken, tot op het departement van Justitie en Veiligheid, maar is er een politieke afweging gemaakt. Dat zou te maken hebben met de nieuwe strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Wat precies de afweging is geweest, is PvdA-leider Rijkens in de Hof van Twente niet duidelijk.
Rijkens deed aangifte nadat de Overijsselse PVV-leider zich tijdens een bijeenkomst over de komst van vluchtelingen naar Huize Scherpenzeel in Goor discriminerend had uitgelaten over één van de sprekers. "Die hoort hier niet thuis", zou Mulder hebben gezegd.
Later nuanceerde Mulder zijn uitlatingen in de pers als zou hij gezegd hebben dat zo’n uitlating hier niet thuishoorde. PvdA-voorman Rijkens stelt Mulder met die uitspraak een ‘lafbek’ te vinden.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.