Flixbus

CDA wil dat de Flixbus ook stopt in Deventer

Het CDA ziet graag dat Deventer wordt opgenomen in een landelijk netwerk van Intercitybussen. De Flixbus zou bijvoorbeeld best kunnen stoppen in Deventer. Deze snelbusdienst rijdt momenteel van Enschede via Hengelo en Apeldoorn naar Eindhoven. Â
De christendemocraten hebben zich bij het college van burgemeester en wethouders van Deventer gemeld met de vraag of de gemeente de mogelijkheden wil onderzoeken om Deventer als halteplaats in het netwerk van Intercitybussen te krijgen. Het kan een impuls betekenen voor het toerisme. Ook maakt het Deventer aantrekkelijker voor studenten, aldus het CDA.

Carpoolplaats naast de A1

Volgens de partij zou Deventer vrij eenvoudig kunnen aanhaken op de bestaande verbinding tussen Enschede en Apeldoorn. Een halteplaats op de carpoolplaats naast de A1 volstaat.
De eisen die worden gesteld door Flixbus aan een stopplaats zijn minimaal. Het bevestigen van de dienstregeling aan een paal is voldoende. De investeringen voor de gemeente beperken zich daarmee tot een minimum.

Transferium met aansluiting op bus Deventer binnenstad

Het CDA ziet een Intercitybusverbinding als een goede aanvulling op het huidige Openbaar Vervoer. Een stopplaats kan de positie van Deventer als verkeersknooppunt versterken. Mogelijk is er een combinatie te maken met een transferium langs de A1, waar eventueel ook het busvervoer Deventer binnenstad op aan kan sluiten.
Flixbus is de enige aanbieder van binnenlandse busverbindingen. Flixbus gaf na de start in 2015 aan de intentie te hebben om het nationale netwerk uit te breiden en alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners aan te sluiten op een binnenlands busnetwerk voor lange afstandsreizen.

Succesvol in Duitsland

De resultaten van deze busdienst in Nederland zijn wisselend. In Duitsland zijn de bussen wel succesvol.
Om te mogen rijden met een binnenlandse busdienst is een ontheffing van de concessie noodzakelijk. Deze ontheffing zal verleend moeten worden door de provincie Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.