voogdijmoord

"19-jarige Belg bracht dodelijke steek toe in voogdijmoord Enschede"

Onderzoek na dodelijke steekpartij Fazantstraat
Onderzoek na dodelijke steekpartij Fazantstraat
Een 19-jarige Belg is degene die de dodelijke steek heeft toegebracht waardoor Mustafa Kanat uit Enschede om het leven kwam. Dat blijkt volgens het Openbaar Ministerie uit een recent rapport van het Nederlands Forensisch Instituut.
Uit dat rapport zou duidelijk geworden zijn dat Kanat vanaf de linkerkant werd neergestoken met een neerwaartse beweging. Dat is ook de plek waar de 19-jarige Belg gestaan zou hebben volgens een medeverdachte en iemand die de dodelijke steekpartij zag gebeuren.
Het blijft onduidelijk of er ook gestoken is door de 25-jarige medeverdachte, die ook uit België komt. De man vertelde eerder dat hij het niet deed en ook niet kon doen omdat hij op die bewuste dag een gebroken pols had.

Vier verdachten in beeld

De 25-jarige Kanat werd op 26 september 2014 voor zijn woning aan de Fazantstraat in Enschede neergestoken en overleed kort daarna.
Nog geen dag na zijn dood werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om de ex-vriendin van Kanat, haar moeder uit Bergen op Zoom en de twee mannen van 19 en 25 uit België. De 19-jarige uit het Belgische Hemiksem was op dat moment de nieuwe vriend van Kanat's ex-vriendin.

Ruzie over voogdij dochtertje

Het Openbaar Ministerie denkt de ex en haar moeder de moord van tevoren gepland hebben.
De ex had een conflict met Kanat sinds de rechter hem de voogdij over hun dochtertje had gegeven.

Zaak gaat in mei verder

De zaak tegen de vier verdachten loopt al ruim anderhalf jaar en er zijn al veel tussentijdse zittingen geweest. De rechtbank heeft in de laatste week van mei vijf dagen vrijgemaakt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Die tijd is nodig omdat de zittingen tegen de vier los van elkaar behandeld worden en twee van de advocaten zeggen 3 tot 5 uur nodig te hebben voor hun pleidooien. Een verzoek om de hoofdverdachte vrij te laten werd door de rechtbank afgewezen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.