Rabotheater

Fusie theaters Hengelo en Enschede van de baan, niet alle neuzen zelfde kant op

Geen fusie tussen Twentse theaters
Geen fusie tussen Twentse theaters
Een fusie of zelfs maar opgelegde samenwerking van de schouwburgen in Enschede en Hengelo is van de baan.
De gemeenten Hengelo en Enschede hebben in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat "de vereiste succesvolle kritische factoren niet langer aanwezig zijn en de tijd niet rijp is voor een verregaande samenwerking". Dat is wel gelukt bij de poppodia in beide steden, Metropool en Atak. 
De gemeenten werken al jaren naar een verregaande samenwerking van de theaters toe omdat in hun ogen een gezamenlijke programmering een meerwaarde oplevert, zowel voor het publiek als voor de artiesten.

Rabotheater wil niet

Samen zouden de schouwburgen in staat zijn afwisselender te programmeren en zo meer mensen in de regio te bereiken. De gemeenten zeggen daarin gesteund te worden door drie van de vier podia; alleen het Rabotheater in Hengelo ziet die meerwaarde niet.
Het theater heeft eerder al aangegeven te vermoeden het kind van de rekening te worden en te moeten opdraaien voor de kosten van het Wilminktheater dat verlies zou maken op de voorstelling. Dat wordt door het Wilminktheater bestreden.

Andere samenwerkingen Wilminktheater

Beide gemeenten staken nu de pogingen om tot een fusie te komen. Enschede heeft het Wilminktheater gevraagd te onderzoeken met welke theaters of kulturhusen samenwerking wel mogelijk is. Ook zouden andere gemeenten zich al melden om te praten over samenwerkingen.   
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.