CDA wethouder

Wethouder Hof van Twente onder vuur na mogelijke bemoeienis inhoud website

Gemeentehuis van Hof van Twente in Goor
Gemeentehuis van Hof van Twente in Goor
CDA-wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente ligt onder vuur.Â
Het grootste deel van de oppositie (PvdA, SP en D66) wil weten waarom Scholten de beheerder van de lokale website Wegdam Nieuws uit Hengevelde gevraagd heeft om artikelen te verwijderen. Het ging om brieven van twee dochters van een bijna 100-jarige vrouw uit Hengevelde die boos waren omdat hun moeder hen niet erkent. 

Oppositie wil snel duidelijkheid van CDA-wethouder

Volgens de PvdA, SP en D66 had Scholten zich niet moeten bemoeien met deze zaak en zeker niet de vrijheid van pers moet onderdrukken. Scholten bevestigt tegenover de Twentsche courant Tubantia dat hij gevraagd heeft de brieven te verwijderen, maar dan als inwoner van Hengevelde.
De website zou zijn gezwicht voor het verzoek van de wethouder. De oppositie meent dat Scholten zich er niet mee had moeten bemoeien omdat hij als wethouder wordt gezien. 

Redactie ontkent bemoeienis

De redactie van de website zegt te balen van de suggestie dat ze door de wethouder onder druk is gezet. "De redactie voelt zich op geen enkele manier onder druk gezet." Ook ontkent ze het verzoek van de wethouder: "Er is geen verzoek van de wethouder geweest om ook maar iets te verwijderen!"
De oppositiepartijen willen binnen een week duidelijkheid van de wethouder. Hij moet beloven zich niet meer te bemoeien met persvrijheid. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.