Heracles verspeelt in eigen huis twee keer voorsprong tegen Feyenoord

Heracles Almelo heeft vanavond een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Feyenoord. Twee keer kwam de ploeg op voorsprong, maar beide keren kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd.
Al na twaalf minuten was het raak voor Heracles. Gosens schoot hard de 1-0 achter Vermeer. Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker en was via Basacikoglu en Toornstra dichtbij, maar Castro bleek een sta in de weg. Kort voor rust werd het toch gelijk in Almelo. Elia vond Kramer en die schoot de gelijkmaker binnen. 1-1 was ook de ruststand.
Kort na rust kwam Heracles opnieuw op voorsprong. Weghorst kopte geheel vrijstaand raak uit een hoekschop van Van Ooijen. Vejinovic mocht kort daarna aanleggen vanaf de stip, na een overtreding van Te Wierik op Kramer, maar zag Castro zijn inzet keren. Toch werd het 2-2. Een kwartier voor het einde profiteerde Elia van een fout van Droste en maakte er 2-2 van. In de slotfase kopte Van Beek maar net naast zijn eigen doel en aan de andere kant bracht Castro redding op een inzet van Elia. Ook invaller Kuijt was dichtbij, maar ook hij vond Castro op zijn pad. Het bleef bij 2-2 in Almelo.
Vervelende bijkomstigheid is dat Te Wierik en Droste hun vijfde gele kaart van het seizoen kregen en daardoor geschorst zijn voor het duel tegen ADO Den Haag van 1 mei.