FC Twente dankzij late treffers in eigen huis langs Excelsior

FC Twente heeft woensdagavond de punten in eigen huis gehouden. In de Grolsch Veste bleef tegen Excelsior lange tijd de brilstand op het bord, maar dankzij late treffers van Cabral en El Azzouzi werd alsnog de zege gepakt, 2-0.
De thuisploeg, dat zonder de geschorste Ziyech speelde, had het meeste balbezit in de eerste helft, maar kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten. De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers uit Rotterdam, want na een kwartier kon Vermeulen alleen op Marsman af maar laatstgenoemde kwam op tijd zijn doel uit en redde. Even later schoot Elbers voorlangs. Twente kwam daarna wat beter in het duel en mocht tien minuten voor rust aanleggen vanaf elf meter nadat Cabral een strafschop verdiende. De aanvaller ging er zelf achter staan, maar zijn inzet werd gekeerd door Muyters. Daardoor was 0-0 de ruststand.
Na rust verwerkte Muyters een hoekschop slecht en kwam voor de voeten van El Azzouzi, die zijn lage schot van de doellijn gehaald zag worden door Fischer. Het venijn zat 'm in de staart van de wedstrijd want tien minuten voor tijd kreeg Mattheij zijn tweede gele kaart en de toegekende vrije trap werd vervolgens net naast geschoten door Cabral. Diezelfde Cabral was een minuut later verantwoordelijk voor de openingstreffer door een steekpass van Ede op waarde te schatten en de bal onder Muyters door te schieten. El Azzouzi zorgde in de laatste minuut voor het slotakkoord door na een voorzet van Thesker de 2-0 tegen te touwen te koppen.