Zwolle

Onthulling portret Koning Willem Alexander in Zwolle door burgemeester Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle onthult vanmiddag een muurschildering van Koning Willem Alexander. Dat gebeurt in Restaurant Holland, meer dan pannenkoeken aan de Thorbeckegracht.Â
Het restaurant heeft wel iets met het koningshuis. Dat blijkt uit een aantal andere muurschilderingen die in de verschillende vestigingen van het restaurant zijn aangebracht. In Zwolle zijn de portretten van de laatste vier koninginnen van Nederland op de muur aangebracht. 

Metershoge muurschildering in Dronten

In de vestiging van het restaurant in Dronten is een metershoge muurschildering te zien van de balkonscène van het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus in Dronten.
"Sinds de troonopvolging door Koning Willem Alexander vragen onze gasten met regelmaat wanneer zijn afbeelding aan de galerij in Zwolle wordt toegevoegd", zeggen uitbaters Pablo Schap en Jan Poul Gallas van het restaurant.

Vaartocht over de Thorbeckegracht

"Koningsdag in Zwolle is daarvoor natuurlijk een ideale gelegenheid. Helemaal nu blijkt dat de Koninklijke familie tijdens hun bezoek op Koningsdag na een vaartochtje over de Thorbeckegracht pal voor ons restaurant zal uitstappen om via het Pelserbrugje verder de stad in te trekken." 
Na de onthulling van de muurschildering van Willem Alexander wordt het glas worden geheven op een mooie Koningsdag, komende woensdag in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.