AOC Oost Enschede

'Dag van de buurtaal' op AOC Oost Enschede; was sagen Sie?

Duitse invloeden waren vanmiddag met een broodje braadworst en een Duits-Nederlandse rapper duidelijk merkbaar op het AOC Oost in Enschede. De middag stond in het teken van 'de Dag van de buurtaal', een initiatief van EUREGIO om leerlingen te laten zien dat het kennen van de Duitse taal van groot belang is.
EUREGIO is een samenwerkingsverband van 129 Duitse en Nederlandse gemeenten. Ze zetten zich in voor betere samenwerking op maatschappelijk en economisch gebied. 

Onbewust leren met een glimlach

Renee Vredeveld, leraar Duits op het AOC, was de hele middagpauze broodjes braadworst aan het verkopen. Na de pauze was het tijd voor wat vermaak. Rapper Kalibah rapte vier liedjes in het Duits én Nederlands. "Ik hoop dat ze er wat van verstaan", lacht Vredeveld. "Ik versta er af en toe maar een klein beetje van." 
"Ik hoop dat we hiermee de leerlingen intrigeren om meer met de Duitse taal te doen. We wonen in Enschede en dat ligt op vijf kilometer van de Duitse grens. Als je Duits spreekt, vergroot je behoorlijk je werkmogelijkheden in de toekomst. Dat proberen we de leerlingen mee te geven."

Nieuw versus oud Duitsland

Projectleider Lorence Dik van EUREGIO is het eens met Vredeveld. "Duits is een leuke taal en het is erg nuttig om dit in je vakkenpakket te houden. Het broodje braadworst is zeker een leuk initiatief, maar we proberen al jaren van die stempel af te komen. Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook Kalibah uitgenodigd, die staat in feite voor het nieuwe Duitsland wat jongeren hopelijk aanspreekt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.