Eddy van Hijum

Minister schiet seizoensarbeiders te hulp, gedeputeerde Van Hijum tevreden

Eddy van Hijum bij opening IKEA in Zwolle
Eddy van Hijum bij opening IKEA in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
Goed nieuws voor mensen in Overijssel die seizoensgebonden werk doen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid past de nieuwe wet Werk en Zekerheid aan. Daardoor kunnen seizoensarbeiders in bijvoorbeeld het toerisme hun baan houden.
Gedeputeerde Eddy Van Hijum riep onlangs per brief het kabinet op de 32.000 mensen die werken in het toerisme in Overijssel de helpende hand bieden. Die dreigden door de nieuwe wet hun baan te verliezen. Oorzaak daarvan zijn de tijdelijke contracten voor een periode van 8 of 9 maanden waarmee in de toeristische sector wordt gewerkt, gevolgd door een korte overbruggingsperiode in de stille wintermaanden. 

Niet 3 maar 6 maanden

Na die periode krijgen werknemers een nieuw tijdelijk contract maar in de nieuwe wet was bepaald dat die overbruggingsperiode niet 3 maar 6 maanden moest zijn.
Als de werkgever niet zo lang wilde wachten met het aanbieden van een nieuw contract moest direct een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Werkgevers wilden of konden dat niet waardoor veel banen op de tocht stonden. 

Van Hijum: snelheid geboden

Gedeputeerde Eddy van Hijum reageert verheugd op de mededeling van de minister. "Het is goed nieuws. Wel een beetje te veel eer om te stellen dat dit door mijn brief komt, maar alle beetjes helpen. Er waren meer mensen die zich hiervoor hebben ingezet."
De gedeputeerde vraagt zich wel af hoe snel de nieuwe regels worden ingevoerd. Het toeristenseizoen komt er weer aan dus snelheid is geboden. In de brief van de minister aan de Tweede Kamer erkent Asscher dat snelheid is geboden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.