nieuws

'Zwarte Piet' in juni voor de rechter in Almelo

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De rechtbank behandelt op 23 juni de strafzaak tegen de man die verkleed als Zwarte Piet een tankstation in Borne overvallen zou hebben. Dat meldde de rechtbank vanmorgen.
De 20-jarige verdachte uit Enschede zou op 30 november 2014 bij een overval op het Avia-tankstation in Borne een medewerkster zo hard met een knuppel geslagen hebben, dat ze daardoor blijvend hersenletsel opliep.

Drie andere overvallen

De Enschedeër wordt daarnaast nog verdacht van een drietal andere overvallen in de regio. Hij zou hij op 4 december 2014 het Shell Tankstation aan de Willem van Otterloostraat in Hengelo overvallen hebben. Bij die overval werd een medewerker met een vuurwapen bedreigd.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de man er ook van dat hij op 5 december een tankstation aan de Buurserstraat in Enschede en een cafetaria in Borne op 29 november overviel.

Hulp van man (19) uit Hengelo

De Enschedeër zou bij de overvallen geholpen zijn door een 19-jarige man uit Hengelo. De twee mannen werden in januari dit jaar aangehouden na tips van kijkers van het RTV Oost-programma Onder de Loep en Opsporing Verzocht van de AVROTROS.
De 20-jarige hoofdverdachte verscheen vanmorgen niet tijdens de behandeling op de pro-formazitting. Daar werd duidelijk dat de man belastende verklaringen aflegde over de rol van zijn medeverdachte. Diens advocaat wil hem daarom als getuige horen.

Geen voorlopige vrijlating

Een verzoek van de advocaat af om voorlopige vrijlating van de Hengeloër, zodat hij verder zou kunnen met zijn studie, werd door de Almelose rechters afgewezen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.