Vroomshoop

Vroomshopers laten tegengeluid horen na uitzending 'Danny zoekt problemen'

Vroomshopers willen laten zien dat ze trots zijn op hun dorp
Vroomshopers willen laten zien dat ze trots zijn op hun dorp
‘Een heftige aflevering’, zo noemt de facebookpagina ‘Leven in Vroomshoop’ de uitzending van ‘Danny zoekt problemen’ over het drugsgebruik in Vroomshoop. De pagina doet een oproep aan Vroomshopers om te laten zien dat ze trots zijn op hun dorp.Â
De pagina deelde een foto van de Puntbrug met de tekst: 'Like disse foto aj trots bent dat Vroomshoop oen dorp is'.  
De beheerders van de facebookpagina laten weten geschrokken te zijn van de uitzending. "Wij hebben de uitzending toch wel als bijzonder ervaren. Gelukkig zijn wij, ook niet tijdens onze jeugd, in aanraking gekomen met drugs. Onze mond viel dus wel even open toen we zagen dat het probleem zo groot is."

Niet alleen drugsproblemen in Vroomshoop

De beheerders betreuren dat in de uitzending de focus zo op Vroomshoop lag, volgens hen zijn er ook genoeg beelden geschoten in Westerhaar en Vriezenveen. "Wij onderschatten het probleem in Vroomshoop niet, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat het drugsgebruik in de rest van de gemeente veel minder is."
Geen aandacht voor initiatieven
Daarnaast vonden de beheerders het jammer dat de aflevering negatief werd ingestoken. "Zo zijn er in Vroomshoop en omgeving de afgelopen jaren tal van initiatieven opgestart om gebruikers van drugs te helpen. Dit werd maar even kort behandeld tijdens de uitzending."
De post heeft inmiddels meer dan 300 likes gekregen en in de reacties delen velen hun mening over de aflevering: 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.