Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles fit en vol vertrouwen naar Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles kan vrijdag door een zege bij Fortuna Sittard de vijfde plaats op de ranglijst en daarmee plaatsing voor de tweede ronde in de play-offs definitief veiligstellen.
Trainer Hans de Koning kan in Limburg in tegenstelling tot de laatste weken over een nagenoeg fitte selectie beschikken. "Ik ben blij dat er vanaf dinsdag weer een aantal spelers na een blessure aan hebben kunnen sluiten en vandaag volledig mee hebben gedaan. We missen alleen Teije ten Den en Darren Maatsen is een vraagteken voor vrijdag."

Luxeprobleem

Door de klinkende overwinning in Helmond met een ploeg, die op meerdere plaatsen door blessures noodgedwongen was aangepast, wordt het voor de trainer een luxeprobleem welke spelers in de basis mogen starten. Hans de Koning: "Het is altijd vervelend dat je spelers teleur moet stellen maar dat hoort nu eenmaal bij het spelletje. Ik ben alleen maar blij; hoe breder de selectie hoe beter."

Eigen spel

Go Ahead Eagles gaat zich niet aanpassen in Sittard: "Go Ahead gaat Fortuna Sittard aanpakken op een manier die bij Go Ahead past, vooruit spelen en 'hoog' vastzetten. Zorgen dat je bij balverlies de restverdediging in orde hebt zodat Fortuna Sittard niet via de omschakeling gevaarlijk kan worden. Dat is het spelletje dat de Limburgers graag willen spelen", zegt De Koning.

Twee duels, twee punten

Go Ahead moet uit de laatste twee wedstrijden (volgende week nog thuis tegen NAC Breda) nog minstens twee punten pakken om de vijfde plaats te behouden in de rangschikking, want dan hoeft de ploeg niet in de eerste ronde van de play-offs uit te komen en heeft het zodoende een extra week rust om de promotiestrijd naar de eredivisie aan te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.