Hof van Twente

College Hof van Twente: Scholten gaf persoonlijke mening over artikelen op Wegdamnieuws.nl

Gemeente Hof van Twente (logo)
Gemeente Hof van Twente (logo)
CDA-wethouder Scholten van Hof van Twente heeft niet geprobeerd om artikelen te laten verwijderen van de website Wegdamnieuws.nl. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de SP, D66 en de PvdA. Scholten heeft op persoonlijke titel zijn mening gegeven aan WegdamNieuws.
Scholten kwam eerder deze week onder vuur te liggen, omdat hij de beheerder van de lokale website Wegdam Nieuws uit Hengevelde zou hebben gevraagd om artikelen te verwijderen. Het ging om brieven van twee dochters van een bijna 100-jarige vrouw uit Hengevelde die boos waren omdat hun moeder hen niet erkent.
Volgens B&W heeft Scholten aangegeven dat de brieven volgens hem een persoonlijk karakter hebben en dat hij ze niet zou hebben geplaatst. De media zouden dat hebben uitgelegd alsof Scholten aan de redactie heeft gevraagd de brieven van de website te halen.
Het college benadrukt dat persvrijheid en vrijheid van meningsuiting belangrijk is. "In de toekomst moeten wij ons echter als collegeleden nog meer realiseren dat wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bestuurder zijn."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.