Zwolle

Heftige overval in huis Zwolle; slachtoffer drukt dader hard in zijn oog

Overval in huis aan de Boorn in Zwolle
Overval in huis aan de Boorn in Zwolle
De bewoner van een huis aan de Boorn in de Zwolse wijk Aa-landen is dinsdag 12 april tijdens een overval met een bijtende vloeistof in zijn gezicht gespoten. Het slachtoffer heeft gevochten met de daders, van wie er eentje vermoedelijk gewond is geraakt.
De bewoner heeft hem hard in zijn oog gedrukt. Vermoedelijk heeft de overvaller nu, ruim een week later, nog last van zijn oog. Het kan een aanknopingspunt zijn om hem op te sporen.

Postbezorger

Op dinsdagmorgen rond 10.00 uur belt een man die zich voordoet als een postbezorger aan bij het huis aan de Boorn. Als de bewoner de deur opent komen er twee mannen zijn huis binnen. Er wordt gevochten waarbij de overvaller in zijn oog wordt geprikt en de bewoner waarschijnlijk thinner in zijn gezicht krijgt gespoten.

Stinkende en rokende Mercedes

De overvallers gaan er met geld via een parkje tegenover het huis vandoor richting de Zwemmer. Daar staat een derde man klaar bij een grijze Mercedes. Als ze met de auto wegrijden valt het op dat de Mercedes naar diesel stinkt en veel rook produceert. De auto rijdt via de Hunzelaan weg richting de Waallaan.
Wie weet meer over de overval? Kent u iemand die sinds 12 april ineens last heeft van zijn oog in combinatie met het signalement van dader 1? Herkent u iemand aan de hand van de signalementen? 
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
 • Signalement dader 1
  Leeftijd: 25 – 30 jaar
  Lengte: 1.75 meter
  Postuur: normaal
  Huidskleur: blank
  Haar: donker in plat kapsel
  Kleding: oranje-zwarte 'postbezorgersjas' zonder belettering
 • Signalement dader 2 
  Huidskleur: donker
  Lengte: 1.80 meter
  Postuur: stevig
 • Signalement dader 2
  Leeftijd: 25 -30 jaar
  Huidskleur: blank
  Lengte: 1.85 meter
  Postuur: slank
  Haar: donkerblond

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.