Almelo

Straatroof in centrum Almelo: tijdens het bellen wordt smartphone afgepakt

Straatroof in centrum van Almelo
Straatroof in centrum van Almelo
Een telefoongesprek van een 15-jarige jongen uit Almelo met een vriendin is op vrijdag 8 april plotseling beëindigd. Reden: de bellende jongen raakte zijn witte iPhone 5 kwijt aan een drie straatrovers.
De jongen stond rond 22.00 uur 's avonds te bellen aan de Waag tegenover het proeflokaal België. Drie jonge mannen tussen de 16 en 18 jaar staan aan de overkant van de straat en lopen richting de bellende jongen en een vriend die naast hem staat.
Ineens versnelt één van de drie zijn pas, loopt op het slachtoffer af en pakt zijn telefoon. De drie verdwijnen dan snel in de richting van de Werfstraat. Volgens het slachtoffer waren de drie jonge mannen van Turkse of Marokkaanse afkomst.

Link met eerdere straatroven?

De politie houdt er rekening mee dat deze drie ook in september vorig jaar in het centrum van Almelo straatroven pleegden. De signalementen van de drie en de werkwijze komen overeen. 
Wie weet meer? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.