Speciale Oranjeboot voor rondvaart Koninklijke Familie in Zwolse grachten

Op de aanstaande Koningsdag gaat de Koninklijke Familie een stuk varen over de Zwolse grachten. En dat doe je dan natuurlijk niet in zomaar een bootje. Nee, daarvoor moet je iets bijzonders hebben. Nou, dat is gelukt!

Twintig meter lang, knaloranje en van alle gemakken voorzien. Dat is de Barones, trots bezit van Thecla Bodewes en Robbert Holterman, beiden eigenaar van meerdere scheepswerven. 

Zij lieten het stalen schip uit 1935 ombouwen tot een open rondvaartboot. Compleet met wijnbar, toilet, biertap, muziekinstallatie en diverse comfortabele zitjes, allemaal uitgevoerd in oranje.

Korte vaartocht in alle luxe

Eigenaar Robbert Holterman van de gelijknamige jachtwerf in Meppel vindt het geweldig dat de Barones een koninklijke taak krijgt. Een taak die overigens niet lang zal duren. De Koninklijke Familie en het hele gevolg zijn maar zo'n 12 minuten aan boord voor een vaarttochtje van 425 meter over de Thorbeckegracht. 

Dinsdag wordt de Barones naar Zwolle gevaren. Daar zal stuurman Niek Aberson de route nog een keer verkennen en een proefvaart maken zodat de vaartocht op Koningsdag vlekkeloos verloopt.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren