AD Friettest

Swolsch Friethuys uit Zwolle op plek 3 in AD Friettest 2016

De complete lijst staat morgen pas in het AD, maar nu is al duidelijk dat een Zwolse cafetaria hoge ogen gooit in de AD Friettest 2016.
Nummer drie op de lijst is Swolsch Friethuys in Zwolle. De friet daar scoort slechts een kwart puntje minder dan de winnaar uit Ermelo die een 10 krijgt van de jury. 
De nummer twee in Overijssel is frietzaak De Meyboom in Nijverdal met een 52e plek en als eindcijfer een 8.
Overigens lijkt het er op dat het een stuk lastiger is om friet te verprutsen, want zelfs de nummer 57 op de lijst krijgt nog een 8 van de jury. Dat is bij oliebollentesten of haringtesten die de krant ook doet doorgaans wel anders. Daar regent het vaak onvoldoendes.

Jaar geleden begonnen

Het Swolsch FrietHuys is erg blij met de prijs:"Er werd wel even flink gejuicht toen ons verteld werd dat we derde waren geworden", zegt Marco Poel. De eigenaar nam de friettent nog geen jaar geleden over van de familie Bijkerk. Hun snackbar Domino was 35 jaar lang een begrip in Zwolle. Toen het echtpaar overleed hielden de vier zoons de snackbar nog één keer open tijdens het carnaval. Het was een emotioneel afscheid.
Het geheim voor goede frites volgens Poel:"Verse, speciaal geselecteerde aardappelen, vers gesneden en goede oliën en vetten gebruiken". 
De complete lijst staat dus morgen in de krant. De kans is groot dat het vandaag al een stukje drukker is dan normaal bij Swolsch Friethuys,
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.