pinautomaat

Vasse houdt pinautomaat in het dorp

Pinautomaat / geldautomaat
Pinautomaat / geldautomaat
Het dorp Vasse houdt een pinautomaat. Dat blijkt uit een schriftelijke reactie van de Rabobank op vragen die door de Overijsselse CDA fractie zijn gesteld aan het provinciebestuur.
De Rabobank bevestigd in de brief niet van plan te zijn om de geldautomaat uit Vasse te verwijderen. Inwoners van het dorp waren daar wel bang voor waardoor er in Vasse geen pinautomaat meer over zou zijn. 
Het leidde niet alleen tot vragen aan het provinciebestuur. Ook de CDA-fractie in Tubbergen stelde vragen aan burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen en de lokale banken. 

Witte vlekken

De provincie heeft onderzocht dat bij het verwijderen van de pinautomaat in Vasse 88 adressen niet meer binnen de norm van 5 kilometer vallen. De provincie heeft meerdere gesprekken gehad met banken, de Overijsselse Vereniging voor Kleine Kernen en Betaalvereniging Nederland om inzicht te krijgen in zogenaamde witte vlekken. Dat zijn gebieden waarin in een straal van 5 kilometer geen pinautomaat aanwezig is.
"Wanneer een geldautomaat verwijderd wordt, waardoor er een witte vlek ontstaat, zal de Provincie Overijssel de banken actief aanspreken op de landelijke afspraak over de 5 km norm die landelijk door het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer is gemaakt."
Dat antwoord geeft de provincie op vragen van CDA Statenlid Moniek Kleinsman. "Een goede zaak en garantie dat ook voor kleine kernen een contantgeldvoorziening behouden blijft”, aldus Kleinsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.