Zwolle

Koningsdag: Duizenden zelfgemaakte vlaggetjes sieren Zwolse binnenstad

Ze hangen! Ruim 2500 gebreide en gehaakte rood, wit, blauwe en oranje vlaggetjes voor Koningsdag. Gemaakt door tientallen enthousiaste Zwollenaren.
Wethouder René de Heer hing vanmorgen het eerste deel van het kilometers lange vlaggetjeslint boven de Melkmarkt op.
De gehaakte en gebreide vlaggetjes zijn een initiatief van handwerkwinkel Rits-In in Zwolle. Honderden vrijwilligers hebben eraan meegedaan. Zo zijn er onder meer een aantal basisscholen, en bejaardencentra actief mee aan de slag gegaan.

Schoonmaakbeurt Zwolse binnenstad

Het ophangen van de vrolijke vlaggetjes was vanmorgen tevens het startsein voor een flinke schoonmaakbeurt van de binnenstad. Zwolle wil het koningspaar aanstaande woensdag spik en span ontvangen.
Zo waren medewerkers van de ROVA onder meer actief met het schoonvegen van straten langs route die het koningspaar door Zwolle zal lopen.

Dranghekken staan klaar

Op diverse plekken werden feestelijke vlaggen opgehangen en oranje bloemen in de bloembakken geplaatst. Alle gazonnetjes worden gemaaid en de losliggende bestrating gerepareerd.
Ook werden er alvast dranghekken klaar gezet en zijn er voorbereidingen genomen om het verkeer uit de binnenstad te weren.

Horeca heeft extra voorraad ingeslagen

De Zwolse horeca etablissementen lieten vandaag nog extra drank en etenswaren aanvoeren. Zwolle is zo goed als klaar voor de ontvangst van het koningspaar.
De enige belangrijke factor die de stad niet in de hand heeft is het weer. Zoals het er nu naar uitziet komen er woensdag wel een aantal regenbuien boven Zwolle langs. Het meenemen van een rood,wit,blauwe of oranje paraplu is wat dat betreft misschien een gouden tip.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.