cultuur

Zeven weekendtips van OverUIT voor 23 en 24 april

Bökkers
Bökkers
Het is bijna Koningsdag. En dat wordt overal in Overijssel uitgebreid gevierd. Voor het zover is, eerst de uit-tips van OverUIT voor het komende weekeinde.

Intouchables in openlucht

De bekroonde film Intouchables wordt zaterdag 23 april om 21.00 uur gedraaid in Volkspark Enschede. Voorafgaand is er een Franse picknick en er treden kunstenaars en muzikanten op. Bezoekers moeten zelf een stoeltje of kleedje meenemen.

Oer=Stoer in Zwolle
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar mogen zondag 24 april oer-spulletjes knutselen, oefenen met een slinger en speerwerpen bij wijkcentrum De Klooienberg in Zwolle. De jonge bezoekers gaan Oerkoken, Oercreatief zijn, Oergames spelen, pizza bakken en vuur maken. Het begint om 13.00 uur.

BIJzondere meivakantie
Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp zet in de meivakantie de bij in het zonnetje. Dagelijks worden er BIJzondere workshops gegeven. En bij de museumvijver worden ‘waterdierenpracticums’ gehouden.

Straatmodeshow Hardenberg
Zaterdag 23 april houdt Stad Hardenberg van 13.00 tot 17.00 uur een mode-event. Het publiek kan in het centrum kijken naar korte modeshows van tien minuten. De kinderen worden geschminkt of krijgen een ‘airbrush-tattoo’. Verder worden er cupcakes en andere lekkernijen aangeboden.

De Beer Is Los
De Beer Is Los: een spiksplinternieuw festival, zaterdag 23 april in Espelo. Met onder meer Bökkers, Harten 10 en Di-rect.

René Slot en Robert Weinrauch
Het duo speelt zondag 24 april in het Holstohus theater in Olst. De tenor en de pianist brengen in het eerste deel nummers van Franz Schubert. Na de pauze komt werk van Samuel Barber voorbij: liederen op teruggevonden teksten van kluizenaars uit de middeleeuwen. Aanvang 15.30 uur.

Bijna Koningsdag
Koningsdag wordt in Lonneker ingeluid door ENorm. Dinsdagavond 26 april verzorgt de Enschedese band op het dorpsplein het concert Lonneker Live. In het voorprogramma staan The Sense en The Bacon Factory. Het begint om 21.00 uur.

Kijk op de website van OverUIT voor alle festiviteiten op Koningsdag in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.