Politie Enschede

Zestien Enschedeërs meldden zich na opvallende Facebookactie van politie

Politie / politie-uniform
Politie / politie-uniform
In totaal zestien Enschedeërs hebben zich gisteren op het politiebureau gemeld om openstaande boetes te betalen of om straffen uit te zitten. Dit allemaal door een opvallende Facebookactie van de Enschedese politie.
Dat meldt de politie in Enschede op haar Facebookpagina. 

Komt u zelf of moeten wij u komen halen?

Het viel de politie in Enschede op dat er op dit moment veel mensen zijn met openstaande boetes. Niet alleen verkeersboetes, maar ook boetes die opgelegd zijn als straf door de rechter, bijvoorbeeld mishandeling of oplichting. En dit deden ze met een vleugje humor, zo zei de politie dat 'ze het niet leuker kunnen maken, maar hooguit wat makkelijker'.   

De uitkomsten

Zes personen hebben contact met de politie gezocht om afspraken te maken hoe ze hun boetes gaan betalen. Negen personen voorkwamen dat de politie aan de deur kwam, zij betaalden de boete die ze hadden direct af.
Er heeft zelfs iemand zich gemeld om een straf uit te zitten en er is zelfs iemand op heterdaad betrapt voor een strafbaar feit. De twee laatste personen zijn afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne. Als laatste hebben 23 personen een bezoekje van de politie gehad om andere zaken te regelen. 

Nadere uitleg

De politie Enschede merkte dat onder de Facebookvolgers vaak de vraag 'hoe' en 'waarom' naar boven kwam. "Dat begrijpen we", zegt de politie op Facebook. "Alleen, voordat de boetes bij de politie belanden, hebben de mensen in kwestie al héél wat brieven gekregen van het CJIB. Wij staan dus nooit 'opeens' bij mensen voor de deur."   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.