Zoektocht

Buurtbewoners: "Politie zocht steekwapen Alfarez in sloot op industrieterrein Zutphen"

Sloot waar politie naar steekwapen zocht
Sloot waar politie naar steekwapen zocht © Leo van 't Hul
Politie heeft niet vandaag, maar gisteren gezocht naar het mes waarmee Deventenaar Joel Alfarez op Oudejaarsdag is neergestoken op de parkeerplaats van de gevangenis in Zutphen.
Officier van Justitie Lousberg meldde afgelopen dinsdag tijdens een voorbereidende zitting in het strafproces voor de rechtbank in Zutphen dat vrijdag zou worden gezocht. Later herhaalde hij dat nog eens. Het Openbaar Ministerie bevestigt nu dat er gisteren al is gezocht. Volgens een woordvoerster van politie heeft de zaaksofficier zich tijdens de zitting vergist.

'Zoektocht in sloot bedrijfsterrein Revelhorst'

De politie wil niet zeggen waar is gezocht en of het mes is gevonden waarmee Alfarez is gestoken. Bewoners melden dat de politie gezocht heeft in één van de sloten op industrieterrein Revelhorst in Zutphen, dichtbij de gevangenis waar Alfarez is neergestoken en later in het ziekenhuis is overleden.
Wel laat Justitie weten dat er binnenkort nog één keer een zoektocht wordt gehouden. Het OM is de zoektocht gestart naar aanleiding van een verklaring van één van de twee verdachten. Tijdens de zitting bleek al dat deze verdacht wel verklaringen aflegt, maar de andere zich nog steeds beroept op z'n zwijgrecht. Ondertussen is het Team Grootschalige Opsporing onder de naam 'Bolivia' nog steeds druk bezig met de afwikkeling van dit misdrijf.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.