KoningsdagZwolle

Koningsdag: Abba, Van Kooten en De Bie en Marco Borsato op carillon van de Peperbus

Roy Kroezen, beiaardier van de Peperbus
Roy Kroezen, beiaardier van de Peperbus
Dancing Queen van Abba, Zwolle Zonder Dolle van Van Kooten en De Bie, Lopen Over Water van Marco Borsato. Op Koningsdag worden onder meer die nummers gespeeld op het carillon van de Peperbus in Zwolle.
Het is slechts een greep uit de nummers ruim twintig verzoeknummers die Roy Kroezen, beiaardier van de Peperbus in Zwolle, binnenkreeg. “Ik ben er erg blij mee.”

Kleine volksliedjes samenvoegen

“Ik ga een aantal losse nummers spelen, maar ik speel ook een medley,” vertelt Kroezen. “De medley bestaat voor uit kleine volksliedjes, die ga ik samenvoegen.”
Een aantal weken geleden riep de beiaardier Zwollenaren op om verzoeknummers bij hem in te dienen. “In het begin liep het niet echt storm, maar na een aantal weken kwam het echt op gang.”

Geen Wilhelmus
De nummers worden op Koningsdag tussen 9.45 uur en 10.45 uur op het carillon van de Peperbus gespeeld. Het Wilhelmus ziet niet tussen de nummers, omdat dat alleen aan het einde van het bezoek van de Koninklijke familie gespeeld wordt.
De Koninklijke familie hoort overigens weinig van de verzoeknummers: zij komen naar verwachting rond 11.00 uur aan in Zwolle. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.