Lokaal-Hengelo

Lokaal-Hengelo wil onderzoek naar aanleg asfaltweg in buitengebied

Stadhuis Hengelo
Stadhuis Hengelo
De fractie Lokaal-Hengelo eist een onderzoek naar de aanleg van een asfaltweg in het buitengebied van de gemeente Hengelo.Â
De verharding is volgens fractievoorzitter Leo Janssen mogelijk illegaal aangelegd, betaald met gemeenschapsgeld. Het asfalt is volgens Janssen aangebracht in opdracht van CDA-raadslid Harink, met medewerking van de gemeente Hengelo. Fractievoorzitter Janssen meldt dat het gaat om een weg van ongeveer 2000 vierkante meter en schat de aanlegkosten op 90.000 euro.

Landgoed Twickel

De asfaltweg ligt in een gebied dat behoort tot Landgoed Twickel. Rentmeester Schimmelpenninck van Twickel heeft geen behoefte om te reageren op de aanwezigheid van de weg. Hij vertelt alleen dat Twickel onverharde wegen zoveel mogelijk onverhard wil laten en dat de bewoners waarschijnlijk veel plezier hebben van het asfalt.

Onderzoek en maatregelen

Voor Janssen is het klip en klaar. Het asfalt ligt er illegaal en dat mag niet. Onderzoek moet zijn gelijk bewijzen. Hij wil dat het gemeentebestuur de aanleg van de weg onderzoekt en als het nodig is, maatregelen neemt. 
De gemeente Hengelo constateerde eerder deze maand verschillende overtredingen op het erf van raadslid Harink. Ambtenaren van de gemeente voerden een controle uit, nadat Lokaal-Hengelo daarvoor een verzoek voor had ingediend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.