ChristenUnie

ChristenUnie kiest Segers op congres in Zwolle tot lijsttrekker

Partijcongres ChristenUnie in Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Partijcongres ChristenUnie in Nieuwe Buitensociëteit Zwolle © @ChristenUnie
De ChristenUnie heeft vandaag op een een partijcongres in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle Gert-Jan Segers gekozen tot lijsttrekker. Segers volgde vorig jaar Zwollenaar Arie Slob op als fractieleider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.
De nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie zei op het partijcongres zich grote zorgen te maken over de groeiende kloof in de samenleving. "Wat we nu meemaken, wat we onder onze ogen zien gebeuren, is een samenleving waarin de kloof tussen de een en de ander steeds groter wordt."
Volgens Segers verliezen we ''de kunst van het samenleven''. Een voorbeeld van die verdeeldheid noemt hij de uitslag van het referendum over Oekraïne. Hij hekelde in dit kader ook de PVV. Die partij wakkert volgens hem tegenstellingen aan en 'heeft geen interesse in samenwerking met anderen'.
Segers lanceerde een plan om studenten een deel van hun studieschuld te laten afbetalen door vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld taalles aan vluchtelingen of actief worden als schuldhulpmaatje. "Schulden worden zo minder en de samenleving wordt er beter van."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.