burgerbelangen

Papegaaienopvang Enschede dreigt dakloos te worden

De papegaaienopvang in Enschede zoekt met spoed een nieuw onderkomen. Verzorger Sergio Naberhuis en enkele tientallen papegaaien dreigen binnenkort op straat te worden gezet.
Sergio Naberhuis huurt het huis van een eigenaar die volgens hem moeite heeft de hypotheek te betalen. De eigenaar van het huis bestrijdt dat.
Een makelaar heeft tegen Naberhuis gezegd dat het huis binnenkort in de verkoop gaat. "Het is niet onze schuld, maar wel ons probleem. Waar moet ik met de papegaaien naar toe?", vraagt Sergio Naberhuis zich af.

Bezichtiging

Naberhuis vangt in de huurwoning aan de Javastraat sinds enkele jaren tientallen papegaaien op. Het gaat om verwaarloosde dieren en papegaaien die tijdelijk, bijvoorbeeld vanwege vakantie, een logeeradres nodig hebben. Vanwege ruimtegebrek was hij al een tijd aan het kijken naar een alternatief onderkomen, maar die zoektocht is nog niet geslaagd.
Als er straks potentiële kopers de woning bezichtigen is er ook al een probleem. Veel papegaaien vliegen los rond in de woning. "Ik kan moeilijk met 25 papegaaien op mijn rug buiten wachten tot de bezichtiging voorbij is", zegt Sergio.

Symbolisch bedrag

De politieke partij Burgerbelangen trekt zich het lot van de opvang aan. "Als volksvertegenwoordiger bemoeien we ons met grote dossiers als FC Twente, de moskee en een azc maar aan zo'n kleinschalig probleem is voor sommige mensen heel belangrijk", zegt Niels van den Berg.
Hij hoopt dat er een partij gevonden wordt die voor een symbolisch bedrag een geschikte woon/werkruimte wil verhuren. 

'Huur structureel te laat'

De eigenaar van de woning wil overal aan meewerken en zelfs even wachten met de verkoop van het huis als dit de verhuizing van de papegaaienopvang mogelijk maakt. Hij is echter verongelijkt over het beeld dat Naberhuis voorspiegelt. Die zou de huur niet op tijd betalen en daardoor zou de hypotheek ook later worden betaald.
"Ook deze maand is nog niet betaald en ik moet wel de hypotheek van dit huis betalen."De eigenaar erfde het huis van zijn moeder. Hij haalde het uit de verkoop omdat de papegaaienopvang zei het volgend jaar te villen kopen, maar zolang wil de hypotheekverstrekker niet wachten. "Die wil nu dat ik het opnieuw in de verkoop zet."
De eigenaar wil graag van het huis af, maar vermoedt dat het moeilijk te verkopen is. "Ze hebben er een sporthal voor papegaaien van gemaakt. Van míjn huis."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.