Jongerenraad Twenterand wil niet dat jeugd Vroomshoop wordt gelinkt aan drugs

De Jongerenraad Twenterand wil niet dat de jeugd van Vroomshoop wordt geassocieerd met drugsgebruik. Die link wordt wel heel nadrukkelijk gemaakt in het tv-programma Danny zoekt problemen.

In de aflevering van afgelopen week bracht verslaggever Danny Ghosen de drugsproblematiek in Twenterand in beeld. Ghosen ging in gesprek met jongeren die drugs gebruiken, ouders en hulpverleners. Hoewel de Jongerenraad Twenterand zegt het een goede zaak te vinden dat drugsproblemen bespreekbaar worden gemaakt, keuren zij de manier waarop Vroomshoop in beeld werd gebracht af.

"Het lijkt in het programma alsof iedereen in Vroomshoop aan de drugs is en dat is zeer onterecht. In werkelijkheid gaat het om een kleine groep, die kampt met deze problemen", aldus Jongerenraadvoorzitter Martin Bos.

Geen aandacht voor positieve ontwikkelingen

In het programma is volgens hem weinig aandacht voor positieve ontwikkelingen in Vroomshoop en Twenterand. Ook wordt er geen aandacht besteed aan mogelijke oplossingen voor de problemen en de goede dingen die daarin al gebeuren op initiatief van hulpverleners en de gemeente.


Volgens de Jongerenraad laat de jeugd in Twenterand ook positief gedrag zien, zoals blijkt bij de uitreiking van het Jeugdlintje. Voor het Jeugdlintje worden jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Beeldvorming werkt belemmerend

De Jongerenraad ervaart belemmeringen door de slechte beeldvorming. Martijn Bos: "Wij proberen met verschillende acties juist jongerencentra en keten een positieve boost te geven. Maar door deze programma’s gaan jongeren zich terugtrekken en wordt het voor ons moeilijker hen te motiveren."

De Jongerenraad is momenteel bezig met de actie De Beste Keet van Twenterand 2016, waarin jongerenketen in een positief daglicht worden gezet. Ook worden jongeren er bewust gemaakt hun keet veilig en gezellig te houden. Het is een actie waarbij de Jongerenraad vooroordelen over keten weg wil nemen.

Meer over dit onderwerp:
drugsgebruik jongeren Vroomshoop Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren