Twentse Ambassade

Twente 'ontbreekt' op fictieve kaart Nederland voor toeristen

De fictieve metrokaart van Nederland
De fictieve metrokaart van Nederland
De Twentse Ambassade in Amsterdam is boos over een fictieve kaart van Nederland voor toeristen. De regio Twente wordt namelijk overgeslagen vindt de ambassade.Â
Een fictieve metrokaart van Nederland om aan buitenlandse toeristen de afstanden naar verschillende steden uit te leggen. Een creatief idee van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Maar waarom Holten dan de meest oostelijke halte is, moet uitgelegd worden aldus  de Twentse vereniging.

Niets te beleven

"Hierdoor ontstaat de indruk dat er in ons deel van het land niets te beleven is of dat het voor buitenlandse toeristen simpelweg niet de moeite waard is om te bezoeken", laat Danny de Vries van de Ambassade weten. De directeur ziet graag een verandering in de kaart.

Verandering

“Ik heb contact met hen gehad. Het betreft een fictieve kaart, maar dat neemt niet weg dat nu wel al het beeld ontstaat dat Twente er niet bij hoort. Daar moeten we dus verandering in gaan aanbrengen.” Desktop- en laptopgebruikers kunnen rechts op het document klikken om de fictieve metrokaart van Nederland te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.