cultuur

‘Herdenken en bevrijden’ bij RTV Oost

RTV Oost doet op 4 en 5 mei uitgebreid verslag van de Provinciale Dodenherdenking op de Markelose Berg en het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Dodenherdenking

Om 19.55 uur zie je bij TV Oost de Provinciale Dodenherdenking op de Markelose Berg. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, gevolgd door het defilé en de kransleggingen op het provinciale verzetsmonument. Radio en TV Oost zijn hier live bij. Jan Willem Kobes levert het commentaar bij de beelden van de herdenking op de Markelose Berg.

Bevrijdingsfestival Zwolle

Op donderdag 5 mei vindt in Park de Wezenlanden in Zwolle de 26e editie plaats van Bevrijdingsfestival Overijssel. Er is weer van alles te beleven op muzikaal en cultureel gebied. Op www.rtvoost.nl volg je vanaf 11.00 uur live het Bevrijdingsfestival. TV Oost zendt dit jaar om 17.20, 20.20 en 22.20 uur live beelden uit van de festiviteiten, met tussentijdse herhalingen. Vanaf 22.20 uur zie je een uitgebreide terugblik op de dag en een verslag van de afsluiting van Bevrijdingsfestival Overijssel met een optreden van Manu Chao. De centrale presentatie is in handen van André van der Zee, Janneke Nijland doet verslag vanaf het festivalterrein en Marijke Brouwer houdt de ontwikkelingen op internet en social media in de gaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.