lintjesregen

Lintjesregen in Overijssel; 175 onderscheidingen, bijzonder lintje voor Sytse Buwalda

In Overijssel zijn vanochtend tijdens de lintjesregen 175 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Countertenor Sytse Buwalda uit Zwolle kreeg de hoogste onderscheiding opgespeld. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
159 inwoners van Overijssel werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kregen nog eens vijftien personen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van de onderscheidingen gingen er 122 naar een man, 53 vrouwen kregen versierselen opgespeld.
We hebben een overzicht gemaakt van iedereen die een lintje heeft ontvangen.

Sytse Buwalda

De meest bijzondere onderscheiding in Overijssel werd uitgereikt aan Sytse Buwalda uit Zwolle. Buwalda is een countertenor die niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld naam heeft gemaakt.
De onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw wordt uitgereikt aan personen die zich in het bijzonder op het gebied van wetenschap en kunst hebben ingezet.
Zeven echtparen
Dit jaar zijn er ook zeven echtparen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De echtparen uit Zwolle, Kampen, Steenwijkerland (2x), Deventer, Zwartewaterland en Raalte kregen de onderscheidingen vanwege hun verdiensten voor de samenleving.
Net als voorgaande jaren kregen veel mensen een onderscheiding voor hun vrijwilligerswerk voor kerken, culturele instellingen en sportverenigingen. Dit jaar werden er minder lintjes uitgereikt dan vorig jaar, toen kregen 187 mensen een lintje.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.