Zwolle

Voorbereiding Koningsdag: Zwolse binnenstad staat op de kop

De binnenstad van Zwolle staat helemaal op zijn kop. De voorbereidingen voor Koningsdag inclusief alle repetities zijn in volle gang.Â
Zo heeft de NOS voor de live uitzending op televisie, die RTV Oost ook uitzend, een heel televisiedorp voor het gemeentehuis opgebouwd.

Grote klus voor NOS

Volgens NOS producent Mike van Breemen is de live registratie van het bezoek van het koninklijk paar aan Zwolle een spannende, omvangrijke en uitdagende klus.
De omroep komt met vijftien camera's, negentig medewerkers: verslaggevers, kabeltrekkers, technici en een regisseur naar de provincie hoofdstad. "We zijn er sinds november vorig jaar mee bezig", aldus Mike van Breemen

Repetities en opbouw

De voorbereidende werkzaamheden trokken veel bekijks, niet alleen de NOS was aan het proefdraaien, maar ook artiesten, podium bouwers, technici, vrijwilligers en deelnemers aan de optredens voor Koningsdag waren druk aan het oefenen voor de grote dag van morgen.
Sommige dagjes mensen kozen er bewust voor om vandaag een kijkje in Zwolle te nemen, en de drukte morgen te mijden. Een veelgehoorde opmerking; "Morgen zit ik lekker droog voor de televisie, ...met een oranje gebakje op schoot".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.